Kneleddsartrose

Artrose i kneet (gonartrose) er en degenerative forandringer (slitasje) i leddet mellom lårben og leggben.

 

Artrose (slitasjegikt) er en del av normal aldringsprosess.

Artrose (slitasjegikt) er en del av normal aldringsprosess.

Artrose (slitasjegikt) er en del av normal aldringsprosess, men også gjentatte, ensidige bevegelser over tid, skader i leddet, overvekt og arvelige faktorer kan føre til artrose.  Smertene i kneleddet oppleves som verkende og murrende, både ved aktivitet men også etterhvert i ro. Det er ofte smertefullt å gå nedover trapper og bakker. Stivhet i leddet forekommer gjerne på morgenen og når man har sittet, gått eller stått over en lengre periode. Slitasjeforandringene kan ikke reverseres, men mye kan derimot gjøres for å bremse utviklingen av kneleddsartrose, dempe smertene og øke funksjonen.

Tiltak:

Det er viktig å foreta en nøye sykdomshistorie og en god klinisk undersøkelse av kneleddet. Ved mistanke om artrose kan terapeuten ved Fokusklinikken henvise deg til røntgen eller MR for å fastslå diagnosen. Behandling iverksettes for å normalisere bevegelsesmønsteret i leddet og for å forhindre feilbelastninger. Et treningsprogram med formål om å øke den muskulære stabiliteten rundt leddet blir tilpasset. Isbehandling er bivirkningsfritt og kan gi god smertelindring. Betennelsesdempende medikamenter kan også benyttes ved behov. En sjelden gang er ultralydveiledet kortison injeksjon, for å dempe smertene, aktuelt. Vi på Fokusklinikken vil da være behjelpelig med å henvise deg til spesialist.

Trygghetsgaranti

Ved Fokusklinikken ønsker vi å ha et helhetlig fokus på deg som menneske og lage en behandlingsplan for hver individuelle pasient. Hos oss får du et tverrfaglig helsetilbud med trygghetsgaranti. Vår trygghetsgaranti innebærer at uansett hvilken terapeut eller behandlingsform du velger ved første konsultasjon, vil du bli henvist videre til den riktige behandlingen ved klinikken.

Ofte kan det kreve flere behandlingsformer for å oppnå ønsket resultat. Om nødvendig henviser vi deg videre til andre klinikker/sykehus og/eller bildeundersøkelse (røntgen/CT/MR/ultralyd).

 

Kontakt Fokusklinikken

Har du spørsmål om kneleddsartrose? Fyll ut skjema, så svarer vi deg raskt. Du kan også ringe oss på +47 22658888 


Flere diagnoser: