Jumpers knee / hopperkne / patellar tendinopati

Som navnet avslører, er hopperkne en skade som ofte rammer utøvere som hopper mye, f.eks. volleyballspillere og basketballspillere. Skaden er vanlig også i fotball, friidrett og andre idretter som krever hurtig og kraftig knestrekk.

En skade som ofte rammer utøvere som hopper mye.

En skade som ofte rammer utøvere som hopper mye.

 

Jumpers knee er en overbelastningsskade som oppstår gradvis over tid og kjennetegnes ved langsomt økende smerter selv om symptomene i noen tilfeller likevel oppstår brått. Det er senen til den fremre lårmuskelen quadriceps som er påvirket- patellar senen. Smertene sitter som oftest rett under kneskålen, men i noen tilfeller er smertene lokalisert i øvre kant eller ved senefestet på leggen.

Tiltak:

Korrekt diagnose er viktig for effektiv behandling. Det er derfor svært viktig å skille mellom tendinitt og tendinose. Dette fordi effektiv behandling av de ulike tilstandene oftest er fundamentalt forskjellige.

Betennelsesdempende medikamenter, som f.eks Voltaren eller Ibuprofen, har liten eller ingen effekt på tendinosetilstander. I verste fall kan betennelsedempende medikamenter føre til en forverring av tilstanden. På Fokusklinikken vil vi undersøke for å finne årsaken til tendinoseforandringene. Ved å endre årsaken vil man forhåpentligvis oppleve symptomlindring.

Fysikalsk behandling og treningsøvelser er å foretrekke, fremfor medisiner. På Fokusklinikken vil vi undersøke deg grundig og finne ut hvilke strukturer som er berørt, og dermed hvilken behandling og øvelser som er riktig for deg.

Trygghetsgaranti

Ved Fokusklinikken ønsker vi å ha et helhetlig fokus på deg som menneske og lage en behandlingsplan for hver individuelle pasient. Hos oss får du et tverrfaglig helsetilbud med trygghetsgaranti. Vår trygghetsgaranti innebærer at uansett hvilken terapeut eller behandlingsform du velger ved første konsultasjon, vil du bli henvist videre til den riktige behandlingen ved klinikken.

Ofte kan det kreve flere behandlingsformer for å oppnå ønsket resultat. Om nødvendig henviser vi deg videre til andre klinikker/sykehus og/eller bildeundersøkelse (røntgen/CT/MR/ultralyd).

Kontakt Fokusklinikken

Har du spørsmål om Jumpers knee? Fyll ut skjema, så svarer vi deg raskt. Du kan også ringe oss på +47 22658888 


Flere diagnoser: