Behandling av barn

Flere barn og unge kan oppleve smerter og ubehag i kroppen på lik linje som voksne. Dette kan forekomme i alle aldre. Ulike symptomer kan presenteres ved ulike tilstander.

Fokusklinikken behandler barn.jpg


Spedbarn har nettopp vært gjennom en fødsel som kan skape utfordringer i starten av livet.
I mangel på annen kommunikasjon, vil spedbarn ofte gråte, bruke mimikken i ansiktet, vri seg og være urolige.
Kolikk er en tilstand flere kjenner til, men årsaken til kolikk er likevel noe ukjent. Noen hevder det kan skyldes mage– og tarmproblemer, umodent sentralnervesystem eller barnets personlighet og kontakt med mor og far. Likevel menes det at det kan skyldes flere faktorer. Kolikk defineres som intens og utrøstelig gråt og uro som varer i mer enn tre timer i døgnet, i mer enn tre dager av uken, i mer enn 3 uker. Bortsett fra mye gråt og uro er barnet ellers friskt og viser god utvikling.
Flere barn kan ha en favorittside. Dette ser vi ofte når barnet ammes eller sover, og det er en side hvor barnet foretrekker å se/ligge mot. Dette vil i mange tilfelles være helt normalt.
Likevel kan dette skyldes asymmetri i nakken med redusert bevegelse i de øvre nakkevirvlene og de omkringliggende musklene. I noen tilfeller kan barnet utvikle skjev hodeform.

Eldre barn kan oppleve andre ubehag eller problemer i muskel –og skjelettsystemet. Vi på Fokusklinikken har erfaringer med:
    Utfordringer med gange/fotstilling
    Hodepine
    Søvnproblemer
    Belastningskader
    Idrettsskader
    Plager i ryggsøylen, f. eks korsrygg og nakke
 

Trygghetsgaranti


Ved Fokusklinikken ønsker vi å ha et helhetlig fokus på deg som menneske og lage en behandlingsplan for hver individuelle pasient. Hos oss får du et tverrfaglig helsetilbud med trygghetsgaranti. Vår trygghetsgaranti innebærer at uansett hvilken terapeut eller behandlingsform du velger ved første konsultasjon, vil du bli henvist videre til den riktige behandlingen ved klinikken. Ofte kan det kreve flere behandlingsformer for å oppnå ønsket resultat. Om nødvendig henviser vi deg videre til andre klinikker/sykehus og/eller bildeundersøkelse (røntgen/CT/MR/ultralyd).

Kontakt Fokusklinikken

Har du spørsmål om behandling av barn? Fyll ut skjema, så svarer vi deg raskt. Du kan også ringe oss på +47 22658888 

Flere diagnoser: