Hofteplager

Smerter i hoften kategoriseres gjerne ut fra hvor i hoften smertene er lokalisert. Man kan skille mellom smerter på utsiden, innsiden, foran og bak, og i tillegg kombinasjoner av disse.

Smerter i hoften kategoriseres gjerne ut fra hvor i hoften smertene er lokalisert.

Smerter i hoften kategoriseres gjerne ut fra hvor i hoften smertene er lokalisert.

Plager fra hoften kommer ofte sekundært og er nært forbundet med funksjon i ryggen. Plager i hoften kan også forplante seg nedover lår og påvirke funksjon i kneet.

  • Trochanterbursitt eller trochantertendinitt

Trochanterbursitt eller trochantertendinitter en irritasjon/overbelastning av strukturer i bløtvevet ved eller ovenfor trochanter major (knokkelen du kan kjenne på utside av hofter). Dette skyldes overdreven bevegelse av muskler i området (gluteus medius og tensor fascia latae) over den ytre delen av lårbeinet.

  • Piriformissyndrom

Piriformissyndrom er en tilstand som kjennetegnes av at en stram piriformismuskel utløser smerter i sete- og hofteregionen, som iblant også stråler ned på bakside av låret og helt ned til fot. Grunnen til strålingen kan være at muskelen befinner seg i nærheten av isjiasnerven (en stor og tykk nerve som strekker seg fra nederst i ryggsøylen via setet videre ned til bakside lår og fot). Dersom piriformismuskelen av ulike årsaker blir anspent/irritert kan dette gi irritasjon og kompresjon av isjiasnerven som gir smerter ut i beinet, kalt isjias.

  • Psoasplager

Psoasplager springer ut fra den viktigste hofteleddsbøyeren vår, iliopsoas. Plager fra denne kan komme av akutt eller langvarig overbelastning.

Tiltak 

På Fokusklinikken vil vi prøve å finne ut av hva som er årsaken til hofteplagene dine. Dette gjøres gjennom en grundig samtale og undersøkelse. Vi vil råde deg til anbefalt aktivitet og eventuelt hva du bør unngå. Behandlingen vil rettes mot å løse opp i stramme/overbelastede muskler. I tillegg bør ofte ikke-ideelle bevegelsesmønstre korrigeres gjennom leddbehandling hos kiropraktor og opptrening hos fysioterapeut.  

Trygghetsgaranti 

Ved Fokusklinikken ønsker vi å ha et helhetlig fokus på deg som menneske og lage en behandlingsplan for hver individuelle pasient. Hos oss får du et tverrfaglig helsetilbud med trygghetsgaranti. Vår trygghetsgaranti innebærer at uansett hvilken terapeut eller behandlingsform du velger ved første konsultasjon, vil du bli henvist videre til den riktige behandlingen ved klinikken.

Ofte kan det kreve flere behandlingsformer for å oppnå ønsket resultat. Om nødvendig henviser vi deg videre til andre klinikker/sykehus og/eller bildeundersøkelse (røntgen/CT/MR/ultralyd).

Ref: http://nhi.no og http://www.fysionett.no/

Kontakt Fokusklinikken

Har du spørsmål om hofteplager? Fyll ut skjema, så svarer vi deg raskt. Du kan også ringe oss på +47 22658888 


Flere diagnoser: