SLAP-lesjon

SLAP er en forkortelse for Superior Labrum Anterior Posterior og beskriver en skade i øvre, bakre del av leddleppen (labrum) hvor bicepssenen har sitt feste.

SLAP beskriver en skade i øvre, bakre del av leddleppen.

SLAP beskriver en skade i øvre, bakre del av leddleppen.

Vanlige skademekanismer i forbindelse med SLAP-lesjoner inkluderer fall på utstrakt arm, direkte slag mot skulderen, skader i forbindelse med kraftfulle kastebevegelser over hodet samt overbelastning av bicepssenen i forbindelse med styrketrening ol. Graden av skade kan variere fra små rifter i labrum til delvis eller fullstendig avrivning av labrum.

Vanlige symptomer på SLAP er:

  • Dype, verkende smerter i skulderen

  • Klikkelyder og knirkelyder i leddet

  • Følelse av instabilitet

  • Smerter ved belastningog trening av biceps

  • Nedsatt kraft i armen

  • Smerter ved bevegelse av arm over skulderhøyde

Tiltak

En SLAP skade diagnostiseres gjennom en grundig sykehistorie, en god klinisk undersøkelse og spesifikk testing av skulderen. Ved mistanke om labrumlesjon, henvises pasienten til MR undersøkelse for å bekrefte eller avkrefte skaden. En stor skade krever ofte kirurgisk inngrep og kikkhullskirurgi er da den vanligste og mest skånsomme formen for inngrep. Ved mindre skader og etter en eventuell operasjon, skal skulderen gradvis trenes opp igjen hos en fysioterapeut slik at stabiliteten rundt leddet øker, funksjonen i skulderen bedres og smertene reduseres. Fysioterapeutene ved Fokusklinikken har god kompetanse til å hjelpe deg etter en slik skade.

Trygghetsgaranti

Ved Fokusklinikken ønsker vi å ha et helhetlig fokus på deg som menneske og lage en behandlingsplan for hver individuelle pasient. Hos oss får du et tverrfaglig helsetilbud med trygghetsgaranti. Vår trygghetsgaranti innebærer at uansett hvilken terapeut eller behandlingsform du velger ved første konsultasjon, vil du bli henvist videre til den riktige behandlingen ved klinikken.

Ofte kan det kreve flere behandlingsformer for å oppnå ønsket resultat. Om nødvendig henviser vi deg videre til andre klinikker/sykehus og/eller bildeundersøkelse (røntgen/CT/MR/ultralyd).

Kontakt Fokusklinikken

Har du spørsmål om SLAP-lesjon? Fyll ut skjema, så svarer vi deg raskt. Du kan også ringe oss på +47 22658888 


Flere diagnoser: