Frozen shoulder - kapsulitt

Frozen shoulder eller kapsulitt, er en skade i den myke leddhinnen/ leddkapselen som omgir skulderleddet.

Frozen shoulder er skade i den myke leddhinnen som omgir skulderleddet.

Frozen shoulder er skade i den myke leddhinnen som omgir skulderleddet.

Plagene relatert til frozen shoulder kan oppstå spontant, eller som en følgeskade etter langvarige skulderproblemer, etter et fall eller etter en strekk i skulderen. Frozen shoulder kan også forekomme etter en skulderoperasjon. Tilstanden er svært smertefull den første tiden. Etterhvert trekker kapselen seg sammen og skulderen blir stivere og stivere og vanskeliggjør bevegelse av armen. Smertene avtar etter hvert, men skulderleddet forblir stivt i mange måneder. De fleste blir bedre innen 1-2 år, men det er ikke uvanlig at det kan ta opptil 3 år før skulderen er tilbake til normal funksjon.

Tiltak

Frozen shoulder er hovedsakelig en klinisk diagnose. Det vil si at det ofte ikke er behov for bildediagnostikk (MR, Ultralyd eller røntgen), men at diagnosen stilles på terapeutens kontor ut i fra sykehistorie og spesifikk undersøkelse.  Styrketrening er ikke anbefalt tidlig i forløpet men forskning viser at kortisoninjeksjon inn i leddet kan være smertelindrende. Kortisonsprøyten bør settes av en fagperson som benytter ultralyd for å se at sprøyten treffer riktig struktur. Når smertene avtar kan det være lurt å få tilpasset øvelser av en fysioterapeut for å opprettholde og øke bevegeligheten i skulderen. Fysioterapeutene på Fokusklinikken kan hjelpe deg med dette.

Trygghetsgaranti

Ved Fokusklinikken ønsker vi å ha et helhetlig fokus på deg som menneske og lage en behandlingsplan for hver individuelle pasient. Hos oss får du et tverrfaglig helsetilbud med trygghetsgaranti. Vår trygghetsgaranti innebærer at uansett hvilken terapeut eller behandlingsform du velger ved første konsultasjon, vil du bli henvist videre til den riktige behandlingen ved klinikken.

Ofte kan det kreve flere behandlingsformer for å oppnå ønsket resultat. Om nødvendig henviser vi deg videre til andre klinikker/sykehus og/eller bildeundersøkelse (røntgen/CT/MR/ultralyd).

Kontakt Fokusklinikken

Har du spørsmål om frozen shoulder? Fyll ut skjema, så svarer vi deg raskt. Du kan også ringe oss på +47 22658888 


Flere diagnoser: