Skuldermyalgi - muskelsmerter

Det finnes mange forskjellige årsaker til muskelsmerter. Den hyppigste årsaken er overbelastning eller feilbelastning av muskulaturen.

Hyppigste årsak til muskelsmerter er over- eller feilbelastning av muskulaturen.

Hyppigste årsak til muskelsmerter er over- eller feilbelastning av muskulaturen.

Smerter i muskulaturen rundt skulder og nakke, eller skuldermyalgi som det også kalles, er noe de fleste av oss har erfart. Dersom muskulaturen overbelastes eller feilbelastes over tid, vil den begynne å verke og det kan oppstå aktive triggerpunkter i muskulaturen. Aktive triggerpunkter i skulder muskulaturen kjennetegnes som punkter i musklene som er svært ømme å trykke på, som kan gi smerter i ro, ved aktivitet og også utstrålende smerter i armen, oppover i nakken og fram mot brystet.

Tiltak:

En nøye klinisk vurdering av bevegelighet og funksjon i nakke, skulder og brystrygg er nødvendig. Nedsatt bevegelse i disse områdene kan resultere i et dårlig bevegelsesmønster, og muskulaturen er dermed utsatt for overbelastninger. Det finnes ulike tiltak for behandling av skuldermyalgi etter at diagnosen er fastslått. Aktive øvelser, ergonomisk veiledning, triggerpunktbehandling med og uten nåler, massasje og kinesiotaping har som regel god effekt på muskelsmertene. Fokusklinikken tilbyr alle disse behandlingsformene.

Trygghetsgaranti

Ved Fokusklinikken ønsker vi å ha et helhetlig fokus på deg som menneske og lage en behandlingsplan for hver individuelle pasient. Hos oss får du et tverrfaglig helsetilbud med trygghetsgaranti. Vår trygghetsgaranti innebærer at uansett hvilken terapeut eller behandlingsform du velger ved første konsultasjon, vil du bli henvist videre til den riktige behandlingen ved klinikken.

Ofte kan det kreve flere behandlingsformer for å oppnå ønsket resultat. Om nødvendig henviser vi deg videre til andre klinikker/sykehus og/eller bildeundersøkelse (røntgen/CT/MR/ultralyd).

Kontakt Fokusklinikken

Har du spørsmål om skuldermyalgi? Fyll ut skjema, så svarer vi deg raskt. Du kan også ringe oss på +47 22658888 


Flere diagnoser: