Cervicobrachialgi / nakke-armsmerter

Cervicobrakialgi er en tilstand med smerter i nakke, skulder og arm, ofte som følge av trykk på nerverøtter eller blodkar i midtre eller nedre del av nakken. Årsaken kan være et skiveprolaps eller forkalkninger - se spinal stenose. 

Fokusklinikken behandler cervicobrachialgi.

Fokusklinikken behandler cervicobrachialgi.

 

Ofte kan det oppstå intense smerter fra nakken og ut i armen, på samme måte som at man kan få smerter ut i benet (isijas) fra korsryggen.

Tiltak

På Fokusklinikken har vi god kompetanse med å undersøke, diagnostisere og behandle cervicobrachialgi. Det er viktig å utføre en grundig nevrologisk og klinisk undersøkelse, som vil legge grunnlaget for en individuelt tilpasset behandlingsplan, med de anbefalinger, råd og tiltak som er aktuelle i hvert enkelt tilfelle.

Ved vedvarende smerter, så som strålende smerte ut i armen, eller ved mistanke om annen underliggende sykdom, kan det være nødvendig at en av våre kiropraktorer henviser deg til MR-undersøkelse, for å kartlegge størrelsen og plasseringen av et eventuelt prolapset, eller graden av forkalkning. En sjelden gang kan operasjon være nødvendig. Graden av symptomer og varigheten av cervicobrachialgi varierer fra hvert enkelt tilfelle.

I den akutte fasen vil det være viktig at pasienten forsøker å være i mest mulig lett aktivitet. Å være i ro er som regel et dårlig alternativ. Samtidig anbefales det å unngå bevegelser og stillinger som forverrer nakke- eller armsmertene. Smertestillende medikamenter kan være et godt supplerende alternativ de første dagene. Terapeutene ved Fokusklinikken vil i mange tilfeller kunne bidra med å forbedre funksjonen i muskler og ledd som er i tilknytning til nakke og skulder, og dertil gi en symptomlindrende effekt. Det vil være viktig å vektlegge egentiltak som trening og bevegelse, da dette viser seg å være det viktigste "behandlende" tiltak.  Klinikkens fysioterapeuter, kiropraktorer og osteopat kan være behjelpelig med dette.

Trygghetsgaranti

Ved Fokusklinikken ønsker vi å ha et helhetlig fokus på deg som menneske og lage en behandlingsplan for hver individuelle pasient. Hos oss får du et tverrfaglig helsetilbud med trygghetsgaranti. Vår trygghetsgaranti innebærer at uansett hvilken terapeut eller behandlingsform du velger ved første konsultasjon, vil du bli henvist videre til den riktige behandlingen ved klinikken.

Ofte kan det kreve flere behandlingsformer for å oppnå ønsket resultat. Om nødvendig henviser vi deg videre til andre klinikker/sykehus og røntgen og CT/MR.

Kontakt Fokusklinikken

Har du spørsmål om cervicobrachialgi? Fyll ut skjema, så svarer vi deg raskt. Du kan også ringe oss på +47 22658888 

 

Flere diagnoser