Overtråkk

Overtråkk er strekking av leddbåndene i ankelen. Gjentatte overtråkk kan gi et ustabilt ankelledd.

Overtråkk er strekking av leddbåndene i ankelen.

Overtråkk er strekking av leddbåndene i ankelen.

Ankelleddet har sterke leddbånd på begge sider av ankelen. Disse leddbåndene spiller en viktig rolle for selve stabiliteten i ankelen. Leddkapselen forsterker stabiliteten i leddet sideveis. Ankelleddene er spesielt utsatte for skader, fordi de er relativt bevegelige og belastes med hele kroppens tyngde. Overtråkk skjer vanligvis ved at man lander på utsiden av foten slik at foten vries innover og at man således kan skade leddbåndene på yttersiden av ankelen.

Tiltak

Etter et overtråkk er det viktig å behandle plagene med én gang. Det er nødvendig med hvile, holde foten hevet, legge på is og bandasjere med kompresjonsbandasje umiddelbart etter overtråkket.

En undersøkelsen vil skille mellom ligamentskader og brudd. Dersom det er behov for røntgen eller MR vil en av kiropraktorene på Fokusklinikken henvise deg til dette. Behandleren kan også vurdere omfanget av skaden og igangsette riktig individuell tilpasset behandling.   

Har man først opplevd flere overtråkk, og fått en ustabil ankel bør man oppsøke råd og hjelp for opptrening av ankelen. Målet med opptrening er å øke styrke, stabilitet og koordinasjon i ankelleddet. Teiping eller ankelskinne kan tas i bruk, spesielt i ulendt terreng eller ved idrett hvor ankelleddet trenger ekstra støtte.

Tilpassing av såler og sko kan også redusere risikoen for nye overtråkk. Ved Fokusklinikken kan vi tilpasse innleggssåler, Formthotics, eventuelt henvise til ortpediteknikker.

Trygghetsgaranti

Ved Fokusklinikken ønsker vi å ha et helhetlig fokus på deg som menneske og lage en behandlingsplan for hver individuelle pasient. Hos oss får du et tverrfaglig helsetilbud med trygghetsgaranti. Vår trygghetsgaranti innebærer at uansett hvilken terapeut eller behandlingsform du velger ved første konsultasjon, vil du bli henvist videre til den riktige behandlingen ved klinikken.

Ofte kan det kreve flere behandlingsformer for å oppnå ønsket resultat. Om nødvendig henviser vi deg videre til andre klinikker/sykehus og/eller bildeundersøkelse (røntgen/CT/MR/ultralyd).

Kontakt Fokusklinikken

Har du spørsmål om overtråkk? Fyll ut skjema, så svarer vi deg raskt. Du kan også ringe oss på +47 22658888 


Flere diagnoser: