Mortons nevrom

Mortons nevrom er en smertefull fotlidelse på fotballen i området omkring de midterste tær - typisk 3. og 4. tå.

Mortons nevrom er en smertefull fotlidelsei området omkring de midterste tær.

Mortons nevrom er en smertefull fotlidelsei området omkring de midterste tær.

Nervene som går ut til tærne kan bli utsatt for trykk og irritasjon og utløse smerter og nummenhet. Over tid kan en slik irritasjon føre til at nervens polstring danner en kul, også kalt nevrom, som igjen klemmer på nerven. Mortons nevrom forekommer oftest mellom andre og tredje metatarsal (ben i forfoten) eller mellom tredje og fjerde metatarsal. Smerten kan være tidvis skarp, støtlignende og det kan også forekomme nummenhet eller nedsatt følelse i påvirket område. Økt belastning kan komme av f.eks økt aktivitet over tåleevne, økt kroppsvekt, dårlig skotøy.  Personer med tverrplattfot (redusert tverrbue i forfot) er erfaringsmessig økt disponert for Mortons nevrom.

Tiltak

Ved en grundig undersøkelse av foten, som ofte inkluderer ganganalyse, vil man sammen med sykehistorie kunne stille diagnosen Mortons nevrom. Noen ganger er det behov for videre undersøkelse som diagnostisk ultralyd eller MR-undersøkelse for å stille diagnosen. Ved Fokusklinikken kan kiropraktorene henvise deg til dette.

Behandling av stive ledd i foten med manipulasjon og bløtvevsteknikker for å myke opp muskler og sener kan noen ganger redusere trykket på nerven og lindre symptomer. Innleggsåler som tar bort presset på forfoten kan også lindre smerter. Slike innleggsåler kan også forebygge at plagene kommer tilbake ved senere anledning. Ved Fokusklinikken kan vi tilpasse slike innleggssåler, Formthotics, eller vi kan henvise deg til en ortopediteknikker.

Hvis behandlingen/såletilpassingen ikke gir tilfredstillende resultat, kan det være nødvendig å henvise for en kortisoninjeksjon. Fokusklinikken har gode samarbeidspartnere som vi kan henvise til for å få utført denne injeksjonen.

Trygghetsgaranti

Ved Fokusklinikken ønsker vi å ha et helhetlig fokus på deg som menneske og lage en behandlingsplan for hver individuelle pasient. Hos oss får du et tverrfaglig helsetilbud med trygghetsgaranti. Vår trygghetsgaranti innebærer at uansett hvilken terapeut eller behandlingsform du velger ved første konsultasjon, vil du bli henvist videre til den riktige behandlingen ved klinikken.

Ofte kan det kreve flere behandlingsformer for å oppnå ønsket resultat. Om nødvendig henviser vi deg videre til andre klinikker/sykehus og/eller bildeundersøkelse (røntgen/CT/MR/ultralyd).

Kontakt Fokusklinikken

Har du spørsmål om Mortons nevrom? Fyll ut skjema, så svarer vi deg raskt. Du kan også ringe oss på +47 22658888 


Flere diagnoser: