Metatarsalgi

Metatarsalgi er en fellesbetegnelse for smerter under tåballene i forfoten. Det er en vanlig diagnose, og kan affektere alle beina under tåballene.

Metatarsalgi er en fellesbetegnelse for smerter under tåballene i forfoten.

Metatarsalgi er en fellesbetegnelse for smerter under tåballene i forfoten.

Metatarsalgi er et resultat av feilbelastning i forfoten som fører til irritasjon av leddkapsler, muskler og sener under foten. På grunn av overbelastning av området over lengre tid, utvikler man en smertetilstand under tåballene. Dårlig skotøy eller høye hæler er en vanlig årsak til metatarsalgi. Fotens anatomi kan også føre til økt risiko for å utvikle metatarsalgi.

Tiltak

Ved en grundig undersøkelse av foten, inkluderert en ganganalyse, vil man sammen med sykehistorie kunne stille diagnosen. Typiske funn vil være trykkømhet under tåballene, ofte i forbindelse med en begynnende Hallux valgus (skjev stortå).

Riktig valg av skotøy og eventuelle innleggssåler er viktige tiltak. På Fokusklinikken tilpasser vi innleggssåler, Formthotics. Her er det viktig å få løftet opp tverrbuen for å fordele trykket ut over et større området, slik at det affekterte beinet får avlastning. Dette vil i de fleste tilfeller ha en god effekt.

Foten har 26 bein og stivhet og låsninger i disse leddene kan forårsake feilbelastninger. Behandling med forskjellige bløtvevsteknikker eller manipulasjon kan ha en god effekt, da det forbedrer leddfunksjonen i foten.

Trygghetsgaranti

Ved Fokusklinikken ønsker vi å ha et helhetlig fokus på deg som menneske og lage en behandlingsplan for hver individuelle pasient. Hos oss får du et tverrfaglig helsetilbud med trygghetsgaranti. Vår trygghetsgaranti innebærer at uansett hvilken terapeut eller behandlingsform du velger ved første konsultasjon, vil du bli henvist videre til den riktige behandlingen ved klinikken.

Ofte kan det kreve flere behandlingsformer for å oppnå ønsket resultat. Om nødvendig henviser vi deg videre til andre klinikker/sykehus og/eller bildeundersøkelse (røntgen/CT/MR/ultralyd).

Kontakt Fokusklinikken

Har du spørsmål om metatarsalgi? Fyll ut skjema, så svarer vi deg raskt. Du kan også ringe oss på +47 22658888 


Flere diagnoser: