Karpaltunnelsyndrom

Karpaltunnelsyndrom kjennetegnes med smerter, nummenhet og/eller svakhet i hånden og håndleddet.

Karpaltunnelsyndrom (carpal tunnel syndrom) kjennetegnes med smerter, nummenhet og/eller svakhet i hånden og håndleddet.

Karpaltunnelsyndrom (carpal tunnel syndrom) kjennetegnes med smerter, nummenhet og/eller svakhet i hånden og håndleddet.

Karpaltunnelen er en smal åpning mellom knoklene inne i håndleddet. En av hovednervene (nervus medianus) i armen går gjennom denne åpningen. Ved karpaltunnelsyndrom blir mellomrommet av ulike årsaker trangere, og nerven blir irritert eller kommer i klem.

Karpaltunnelsyndrom kan oppstå etter en skade i håndleddet, ved overbelastning som f. eks ensidig kontorarbeid eller det kan oppstå under graviditet ved at man får mer væske i kroppen og følgelig også mer væske i armer og hender. Enkelte medisinske tilstander som revmatisme og lavt stoffskifte, kan føre til karpaltunnelsyndrom.

Karpaltunnelsyndrom gir symptomer som smerte og/eller nummenhet i håndleddet og hånden. Håndgrepet ditt kan være svakt, og du kan ha lett for å glippe ting du holder i hånden. Smertene kan forverres når du repeterer en bevegelse mange ganger, eller når hånden holdes i én spesiell stilling. Å riste hånden kan virke lindrende.

Tiltak

Behandlingen ved Fokusklinikken vil fokuserer på behandlingsteknikker av håndledd og nærliggende ledd og muskler. Formålet med behandlingen er å forbedre plassforholdet til strukturene (muskler, sener, blodårer og nerver) gjennom tunnelen og dermed virke symptomlindrende. En kiropraktor eller en fysioterapeut ved Fokusklinikken kan undervise deg i mobiliseringsøvelser for muskler og nerver i underarmen. Ved akutte tilstander kan man også ha nytte av betennelsesdempende medikamenter.

Dersom det er behov for videre undersøkelse kan kiropraktorene på Fokusklinikken henvise deg til nevrografi. Dette er en undersøkelse som måler nerveledningsevnen, og vil kunne bekrefte diagnosen. Dersom symptomene ikke avtar etter behandling og øvelser, kan vi henvise deg videre til kirurgisk vurdering.

Ergonomiske hjelpemidler/ tiltak som avlaster håndleddet kan virke både symptomlindrende og forebyggende.

Trygghetsgaranti

Ved Fokusklinikken ønsker vi å ha et helhetlig fokus på deg som menneske og lage en behandlingsplan for hver individuelle pasient. Hos oss får du et tverrfaglig helsetilbud med trygghetsgaranti. Vår trygghetsgaranti innebærer at uansett hvilken terapeut eller behandlingsform du velger ved første konsultasjon, vil du bli henvist videre til den riktige behandlingen ved klinikken.

Ofte kan det kreve flere behandlingsformer for å oppnå ønsket resultat. Om nødvendig henviser vi deg videre til andre klinikker/sykehus og/eller bildeundersøkelse (røntgen/CT/MR/ultralyd).

Kontakt Fokusklinikken

Har du spørsmål om karpaltunnelsyndrom? Fyll ut skjema, så svarer vi deg raskt. Du kan også ringe oss på +47 22658888 


Flere diagnoser: