De Quervains syndrom

De Quervains syndrom er en kronisk plage i senene på tommelsiden av håndleddet. Seneskjedene hovner opp som medfører at senene ikke glir som den skal, og blir mer irritert.

De Quervains syndrom er en kronisk plage i senene på tommelsiden av håndleddet.

De Quervains syndrom er en kronisk plage i senene på tommelsiden av håndleddet.

Smerten er verst når neven knyttes og ved grep og vridning. Nerven på utsiden av seneskjeden kan bli irritert slik at det oppstår smerter og nummenhet ut i tommelen.

Diagnosen stilles ved en klinisk undersøkelse. Finkensteins test fremkaller og forverrer smertene. Denne testen utføres ved at hånden knyttes med tommelen inni håndflaten samtidig med at hånden vris mot lillefingersiden.

Årsaken til tilstanden kan være hormonelle forandringer som gir væskeopphopning i kroppen eller ved overbelastning. Hormonelle årsaker til tilstanden ses typisk hos ammende kvinner.

Tiltak

I de fleste tilfeller er de Quervains syndrom selvbegrensende og går vanligvis tilbake når ammingen eller overbelastningen opphører.

I akuttfasen kan betennelsesdempende medisiner være til hjelp.

Ro og avlastning av tommel og håndledd er det viktigste behandlingstiltaket. Noen ganger kan en avlastningsstøtte for tommel/håndledd være effektivt. 2-3 ukers avlastning kan være nødvendig.

Hos terapeutene på Fokusklinikken vil du kunne få avlastningsråd, bli tapet og etter hvert motta behandling og øvelser.

Ved varighet utover et par uker vurderes kortisonsprøyte. En riktig satt sprøyte med kortison lindrer symptomene hos de fleste og gir varig bedring hos ca. 50%. Terapeutene ved Fokusklinikken har ved behov muligheten til å henvise deg til dyktige samarbeidspartnere som setter kortison.

I kroniske tilfeller hvor konservativ behandling ikke har gitt tilfredsstillende effekt etter 4-6 måneder, kan operasjon være påkrevd, men det er kun i sjeldne tilfeller.

Trygghetsgaranti

Ved Fokusklinikken ønsker vi å ha et helhetlig fokus på deg som menneske og lage en behandlingsplan for hver individuelle pasient. Hos oss får du et tverrfaglig helsetilbud med trygghetsgaranti. Vår trygghetsgaranti innebærer at uansett hvilken terapeut eller behandlingsform du velger ved første konsultasjon, vil du bli henvist videre til den riktige behandlingen ved klinikken.

Ofte kan det kreve flere behandlingsformer for å oppnå ønsket resultat. Om nødvendig henviser vi deg videre til andre klinikker/sykehus og/eller bildeundersøkelse (røntgen/CT/MR/ultralyd).

Kontakt Fokusklinikken

Har du spørsmål om De Quervains syndrom? Fyll ut skjema, så svarer vi deg raskt. Du kan også ringe oss på +47 22658888 


Flere diagnoser: