Cervikogen svimmelhet - nakkesvimmelhet

Cervikogen svimmelhet eller nakkesvimmelhet har sitt utspring fra nakken.

Cervikogen svimmelhet eller nakkesvimmelhet har sitt utspring fra nakken.

Cervikogen svimmelhet eller nakkesvimmelhet har sitt utspring fra nakken.

Etter nakkeplager, symptomatiske eller ikke, kan kroppen få feil signaler fra muskler, nerver og ledd. Som regel skjer dette etter en lengre tid med kompensasjoner av de øvre nakkemusklene som har vært knytt og anspent. Det vil i tillegg også ofte være restriksjoner i leddene i disse områdene. Vanlige årsaker til dette er dårlig kroppsholdning, ensidig statisk arbeidsbelastning eller tidligere traumer og skader mot nakken som ikke har blitt behandlet. Symptomene blir ofte verre jo mer man belaster nakken og utover dagen. Svimmelheten kan i mange tilfeller beskrives som en følelse av sjøgang.

Tiltak

Først finner vi ut hvilken type svimmelhet du har. Hvis man har cervikogen svimmelhet er dette en tilstand som kan behandles, og de fleste blir helt bra.

På Fokusklinikken vil vi fokusere på å gi deg en effektiv og trygg behandling for å gjenopprette normal funksjon i de deler av muskel-nerve-skjelettsystemet som forstyrrer balanseapparatet. Dette kan involvere spesifikk ledd behandling, muskulære teknikker, trening, råd og veiledning.

Tilbakefall er vanlig så det er viktig å finne årsaken til hvorfor nakken blir knytt og anspent. Ergonomiske forandringer på jobb, bedre kroppsholdning og/eller regelmessig trening kan være tiltak som gjøre noe med årsaken til plagene.

Trygghetsgaranti

Ved Fokusklinikken ønsker vi å ha et helhetlig fokus på deg som menneske og lage en behandlingsplan for hver individuelle pasient. Hos oss får du et tverrfaglig helsetilbud med trygghetsgaranti. Vår trygghetsgaranti innebærer at uansett hvilken terapeut eller behandlingsform du velger ved første konsultasjon, vil du bli henvist videre til den riktige behandlingen ved klinikken.

Ofte kan det kreve flere behandlingsformer for å oppnå ønsket resultat. Om nødvendig henviser vi deg videre til andre klinikker/sykehus og/eller bildeundersøkelse (røntgen/CT/MR/ultralyd).

Kontakt Fokusklinikken

Har du spørsmål om cervikogen svimmelhet? Fyll ut skjema, så svarer vi deg raskt. Du kan også ringe oss på +47 22658888


Flere diagnoser: