Brystryggsmerter

Brystryggen er den delen av ryggen mellom nakke og korsrygg. Spesielt smerter i den øvre del av brystryggen mellom skulderbladene rammer mange av oss.

Spesielt smerter i den øvre del av brystryggen mellom skulderbladene rammer mange av oss.

Spesielt smerter i den øvre del av brystryggen mellom skulderbladene rammer mange av oss.

Smertene kan ligge midt i ryggsøylen, eller ut mot en av sidene. Hvis smertene er mot siden er det ikke uvanlig at disse følger ribbene rundt til brystet. Når smertene går frem i brystet, og spesielt på venstre side, kan det oppleves skremmende da disse symptomene er relativt identiske med de som oppstår ved et hjerteinfarkt. Ved tvil vil vi henvise pasienten til rett instans.  

Tiltak

I første omgang finner vi ut hvilken type brystryggsmerte du har. Hvis man har smerter i dette området grunnet muskel- og skjelettplager er det vanligvis en enkel diagnose å sette. Dette blant annet fordi hjerte- og lungesykdom som medfører smerter og andre symptomer ofte er enkle å utelukke.
På Fokusklinikken vil vi fokusere på å gi deg en effektiv og trygg behandling for å gjenopprette normal funksjon i de deler av muskel-nerve-skjelettsystemet som forårsaker plagene. Dette kan involvere spesifikk ledd behandling, muskulære teknikker, trening, råd og veiledning.
Ergonomiske forandringer på jobb, bedre kroppsholdning og/eller regelmessig trening kan være tiltak som har stor innflytelse på plagene. Dette vil du få hjelp til av behandlerne på Fokusklinikken.

Trygghetsgaranti

Ved Fokusklinikken ønsker vi å ha et helhetlig fokus på deg som menneske og lage en behandlingsplan for hver individuelle pasient. Hos oss får du et tverrfaglig helsetilbud med trygghetsgaranti. Vår trygghetsgaranti innebærer at uansett hvilken terapeut eller behandlingsform du velger ved første konsultasjon, vil du bli henvist videre til den riktige behandlingen ved klinikken.

Ofte kan det kreve flere behandlingsformer for å oppnå ønsket resultat. Om nødvendig henviser vi deg videre til andre klinikker/sykehus og/eller bildeundersøkelse (røntgen/CT/MR/ultralyd).

Kontakt Fokusklinikken

Har du spørsmål om brystryggsmerter? Fyll ut skjema, så svarer vi deg raskt. Du kan også ringe oss på +47 22658888 


Flere diagnoser: