Norges beste telemarkkjører henter sekunder med hjelp fra kiropraktor

Trym Nygaard Løken (22) har slitt med stivt bekken og korsrygg.

Trym Nygaard Løken (22) har slitt med stivt bekken og korsrygg.

Trym tok 3. plass i verdenscupåpningen i Frankrike. FOTO: Kristin Berge, Norges Skiforbund - Telemark

Trym tok 3. plass i verdenscupåpningen i Frankrike. FOTO: Kristin Berge, Norges Skiforbund - Telemark

- Behandlingen resulterte i pallplass i forrige verdenscuprenn.

De siste sesongene har landslagskjører i telemark, Trym Nygaard Løken (22), fått kiropraktisk behandling på Fokusklinikken i Oslo.

- De siste sesongene har jeg i perioder hatt problemer med stivt bekken og korsrygg, som begrenser kjøringen min på flere områder, forteller Nygaard Løken.

Etter vurdering og behandling hos kiropraktor Truls Ottesen, forteller 22-åringen at han umiddelbart opplever at høyresvingen - som er hans akilleshæl - fungerer som den skal.

- Jeg kommer raskere i rett posisjon før neste sving og jeg forbedrer min reaksjonstid ut fra startblokken. Jeg henter dermed avgjørende tiendeler og sekunder, noe som for øvrig resulterte i pallplass i forrige verdenscuprenn. Effekten av behandlingen bekreftes også av mitt trenerteam, som etter hver behandlingsserie ser tydelig forbedring i mitt kjøremønster, fortsetter stortalentet fra Ekeberg i Oslo.

Kiropraktor Truls Ottesen og telemarkkjører Trym Nygaard Løken. FOTO: Fokusklinikken

Kiropraktor Truls Ottesen og telemarkkjører Trym Nygaard Løken. FOTO: Fokusklinikken

NM-titler og pallplasser i verdenscupen

Nygaard Løken kan i en alder av bare 22 år skilte med en lang merittliste. Han har intet mindre enn 12 pallplasser i verdenscupen på seniornivå. Han ble Norgesmester i parallellkjøring i 2013, parallell- og klassiskkjøring i 2014 og klassiskkjøring i 2016. Han er også to ganger junior verdensmester og sammenlagt vinner av junior verdenscupen.

- Jeg har fulgt Trym de siste sesongene. Han er en meget dedikert toppidrettsutøver, som setter høye krav til seg selv, der ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Han er opptatt av detaljer og søker hele tiden det lille ekstra som kan gjøre ham enda sterkere, både fysisk og mentalt, sier Ottesen og fortsetter:

- Min oppgave som kiropraktor er å vurdere hans bevegelsesapparat gjennom grundig analyse, testing og behandling.

Tverrfaglig behandling

Behandlingen har bestått av leddkorrigeringer av bekken og rygg, bløtvevsbehandling/ massasje, samt veiledning i spesifikke styrke- og uttøyningsøvelser for å opprettholde en best mulig smidighet og funksjon. Ottesen presiserer at behandlingen er et supplement til trenings- og behandlingstilbudet på Olympiatoppen i Oslo.

- Det har vært helt avgjørende for mine prestasjoner å oppsøke Truls. Han har behandlet meg i flere perioder de siste sesongene, hver gang med et raskt og godt resultat, forteller telemarksfantomet fra Bækkelaget Sportsklubb.

Nå ser han frem til neste World Cup-runde i Bad Hindelang/Oberjoch i Tyskland i februar.

- Da skal jeg stå på toppen av pallen for første gang i verdenscup-sammenheng, smiler Nygaard Løken selvsikkert.

To avdelinger i Oslo

Fokusklinikken på Vinderen og Økern i Oslo har lang erfaring og et bredt tilbud innen behandling av idrettsskader, belastningsskader og andre plager relatert til muskel- og skjelettsystemet.

Våre kiropraktorer, fysioterapeuter og massører gir deg en grundig og tverrfaglig vurdering, for å kunne gi deg et best mulig behandlings- og treningsopplegg tilpasset dine ønsker og behov.

Flere artikler: