Plaget med kjevesmerter? Det finnes behandling

Undersøkelse og behandling av kjeven. FOTO: Fokusklinikken

Undersøkelse og behandling av kjeven. FOTO: Fokusklinikken

Omkring 10 prosent av befolkningen sliter med smerter i kjeven. La våre massører hjelpe deg!

Smerter og ubehag relatert til kjeve kalles Temporo Mandibulær Dysfunksjon (TMD) og er en relativt vanlig lidelse. Årsaken er ofte kompleks, men det finnes flere måter å behandle plagene på. Før diagnostisering og behandling, går vi gjennom din sykehistorie (anamnese) og foretar en grundig undersøkelse.

Massørene på Fokusklinikken tilbyr et bredt spekter av behandlingsteknikker, til pasienter med kjeve- og kjeverelaterte plager. FOTO: Fokusklinikken

Massørene på Fokusklinikken tilbyr et bredt spekter av behandlingsteknikker, til pasienter med kjeve- og kjeverelaterte plager. FOTO: Fokusklinikken

Hva kan kjevesmerter komme av?

Gnissing eller biting av tenner (gjerne om natten), tannproblematikk forøvrig, restriksjoner i kjeveledd, og nakke-/ryggplager er faktorer som kan være årsak til at det oppstår kjevesmerter. For å kartlegge årsakssammenhengen, er din sykehistorie viktig.

Hvilke symptomer kan kjeveplager gi?

Som eneste ledd i kroppen, kan kjeveleddene bevege seg 3-dimensjonalt. Dermed vil all bevegelse på en side påvirke motsatt side. Hos kjevepasienter ser vi ofte nedsatt funksjon av kjeveleddet, som igjen kan føre til plager relatert til tygging, åpne- og lukkefunksjonen av munnen, samt taleevne. Mange kan også oppleve klikkelyder i kjeven, hodepine, ansiktssmerter, tannsmerter, øresus/tinnitus eller nakkesmerter.

Hvordan behandler vi pasienter med kjeveplager?

Våre massører har lang erfaring innen behandling av kjeve- og kjeverelaterte plager. De tilbyr et bredt spekter av muskulære behandlingsteknikker for kjeve, nakke, skuldre og rygg, med blant annet triggerpunktbehandling, avspenningsteknikker og tøyninger.

I tillegg vektlegges informasjon omkring hva pasienten selv bør gjøre, eller unngå, for å forebygge disse plagene. Mange kan ha god effekt av en bitt- eller stabiliseringsskinne (Shore-plate) for å begrense kjevedysfunksjonen. Pasienten vil i disse tilfellene bli henvist til en dyktig tannlege. I flere tilfeller kan det kreves andre behandlingsformer for å oppnå ønsket resultat. Fokusklinikken tilbyr også kiropraktikk og fysioterapi, og kan ved behov henvise pasienten til MR, røntgen eller legespesialist.

 

Vil du vite mer om kjeve- eller kjeverelaterte lidelser? Kontakt oss eller bestill time gjennom online booking. 

Flere artikler: