Oppdatering fra Oda og Ingrid - våre landslagsspillere i sandvolleyball

 

Veldig godt fornøyd med oppfølgingen på Fokusklinikken

Vi ønsker Oda og Ingrid lykke til i NM finalen i Ekerberghallen 13 januar.

Vi ønsker Oda og Ingrid lykke til i NM finalen i Ekerberghallen 13 januar.

- Dette året har vi samarbeidet med Fokusklinikken, og skal fortsette med det også neste sesong. I sandvolleyball er det to spillere på banen og ingen innbyttere, noe som betyr at vi er avhengig av en fungerende kropp for å kunne konkurrere og prestere best mulig. Er en av oss ute med skade får vi ikke deltatt i turneringer. Den tette oppfølgingen fra Fokusklinkken, både ved akutte skader og belastningsskader, har vært med på å gi oss en funksjonell kropp gjennom hele sesongen. Og denne sesongen har vært lang! Bare i år har vi hatt 142 reisedøgn, reist innom 20 land og deltatt i 21 turneringer.

Med oss i bagasjen hjem fra sesongen 2017 har vi blant annet 17. plass fra EM, 17. plass på verdensserien. 2. plass i Norgesmesterskapet, flere seiere i Norges Tour og en 2. plass i det Nordiske mesterskapet.

 

Skadeforebyggende tiltak

Ingrid får nøye instrukser fra fysioterapeut Troels Skole Hansen. FOTO: Fokusklinikken

Ingrid får nøye instrukser fra fysioterapeut Troels Skole Hansen. FOTO: Fokusklinikken

- Når vi er hjemme jobber vi mye forebyggende tiltak, der vi arbeider med å finne svakheter og årsakersammenhenger, og trener opp disse. Ved å ta tak i personlige svakheter tidlig unngår vi at de utvikler seg til skader som gjør at vi mister trening og konkurranser. Vi tror den tverrfaglige kompetansen og samarbeidet mellom de ulike fagfeltene hos Fokusklinikken har gitt oss et bedre bilde på hva vi trenger å jobbe med.  Det at Fokusklinikken har både fysioterapeuter, kiropraktikere, osteopater og massører som samarbeider, bidrar til at de får et helhetlig bilde av kroppens styrker, svakheter og årsakssammenhenger.

Ettersom vi har en hektisk hverdag passer det også veldig bra for oss at Fokusklinikken har to klinikker, en på Økern og en på Vinderen. Vi har begge to en klinikk i vårt nærområde, men kan også få hjelp ved den andre klinikken dersom vi har behov for akutt hjelp. Det er godt samarbeid mellom klinikkene og alle terapeutene, så vi møter alltid noen som er kjent med våre kropper og behov.

Kvalifisert til finalen i NM som spilles i Ekerberghallen 13.januar.

- Ved siden av sandvolleyballen spiller vi også innendørs for Oslo Volley når vi er hjemme i Norge. Dette bidrar til at vi får inn enda mer trening i løpet av vinterhalvåret, samtidig som at vi får være med å spille både i Mizunoligaen, Nordisk Klubbmesterskap og i Norgesmesterskapet. Sammen med resten av elitejentene har vi kvalifisert oss til finalen av Norgesmesterskapet som spilles i Ekeberghallen 13. januar. Håper alle tar turen for å se topp norsk volleyball.

PS: fokusklinikken gleder seg til å sitte ring-side under NM-finalen! Vi ønsker Oda og Ingrid masse lykke til!;)

Flere artikler: