NYHET! Fokusklinikken tilbyr nå diagnostisk ultralyd!

På Fokusklinikken kan vi nå tilby diagnostisk ultralyd som en del av utredningen av forskjellige plager i bevegelesesapparatet. Med dette verktøyet kan vi raskt og enkelt kartlegge strukturer som muskler, sener og leddbånd.

Fokusklinikken tilbyr når diagnostisk ultralyd til våre mange pasienter med plager i muskler, sener og leddbånd.

Fokusklinikken tilbyr når diagnostisk ultralyd til våre mange pasienter med plager i muskler, sener og leddbånd.

Hvordan fungerer diagnostisk ultralyd?

Ultralyd er høyfrekvente lydbølger som i prinsippet fungerer som et ekkolodd. Ultralydapparatet sender lydbølgene inn i kroppen, slik at de passerer forskjellige vev som reflekteres tilbake som et ekko. Denne lyden fanges opp av en sensor og lydbølgene blir omdannet til bilder.

Med en ultralydundersøkelse kan vi derfor enkelt kartlegge muskler, sener, leddbånd og mye annet. Den kan brukes til å stille diagnoser, bedre anslå prognose, og til å vurdere effekten av behandling, trening og andre behandlende tiltak.  

Hvorfor ultralyd?

Ultralyd er en annerkjent diagnostisk metode for flere muskel-og skjelettplager. Den har sitt store fortrinn i at vi får et “levende “ bilde av det vi ønsker å undersøke, fremfor stillbilder (så som røntgen og MR). Vi får derfor den unike muligheten til å vurdere strukturer som muskler og sener under bevegelse (dynamisk undersøkelse).

Dessuten kan en ultralydundersøkelse spare deg for mye tid, da mange må vente i flere uker på for eksempel MR undersøkelse på et røntgeninstitutt. Dette muliggjør at vi raskere kan sette en spesifikk diagnose, slik at rett behandling kan iverksettes.

Ultralyd er et helt ufarlig og skånsomt diagnostisk verktøy. På klinikken bruker vi ultralydundersøkelsen sammen med andre undersøkelser. Dette gjør vi for å sikre våre pasienter rett diagnose og god behandling.

Ønsker du å vite mer om diagnostisk ultralyd, ikke nøl med å ta kontakt med oss!

Kontakt Fokusklinikken

Har du spørsmål om diagnostisk ultralyd? Fyll ut skjema, så svarer vi deg raskt. Du kan også ringe oss på +47 22658888 

Flere artikler: