Cervikogen hodepine

Cervikogen hodepine skyldes feilfunksjoner i nakken og er ofte en del av en spenningshodepine. En ren cervikogen hodepine har mange av de samme likhetstrekkene som migrene, men pasienten responderer ikke på migrenemedisin.

Cervikogen hodepine skyldes feilfunksjoner i nakken og er ofte en del av en spenningshodepine.

Cervikogen hodepine skyldes feilfunksjoner i nakken og er ofte en del av en spenningshodepine.

Selv om årsaken sitter i nakken klager pasienten først og fremst over hodepine og sjelden nakkeplager. Bevegelse eller trykk i øvre del av nakke kan likevel gi økt hodepine. Typisk er hodepinen ensidig. Hvis en også har spenningshodepine blir smertebildet ofte mer diffust.

Tiltak

På Fokusklinikken vil vi prøve å finne ut av hva som er årsaken til den cervikogene hodepinen, for deretter å gi forebyggende råd. Cervikogen hodepine er trolig den hodepineformen som responderer best på manipulasjonsbehandling, som utføres av en klinikkens kiropraktorer. Ofte kan pasienten ha behov for videre oppfølging hos andre terapeuter på Fokusklinikken, der fokus på øvelser og ergonomisk rådgivning er nødvendig.

Trygghetsgaranti

Ved Fokusklinikken ønsker vi å ha et helhetlig fokus på deg som menneske og lage en behandlingsplan for hver individuelle pasient. Hos oss får du et tverrfaglig helsetilbud med trygghetsgaranti. Vår trygghetsgaranti innebærer at uansett hvilken terapeut eller behandlingsform du velger ved første konsultasjon, vil du bli henvist videre til den riktige behandlingen ved klinikken.

Ofte kan det kreve flere behandlingsformer for å oppnå ønsket resultat. Om nødvendig henviser vi deg videre til andre klinikker/sykehus og/eller bildeundersøkelse (røntgen/CT/MR/ultralyd).

Kontakt Fokusklinikken

Har du spørsmål om cervikogen hodepine? Fyll ut skjema, så svarer vi deg raskt. Du kan også ringe oss på +47 22658888


Flere diagnoser: