Kai sparer mye penger på å sende de ansatte til kiropraktor

Kai Ramfjord går til behandling hos kiropraktor og oppfordrer alle sine ansatte med muskel- og skjelettplager til å gjøre det samme. 

Kai Ramfjord går til behandling hos kiropraktor og oppfordrer alle sine ansatte med muskel- og skjelettplager til å gjøre det samme. 

– En bedriftsavtale er svært gunstig. Ikke bare når skaden har skjedd, men også for å forhindre sykemeldinger.

Kai Ramfjord driver to selskap i bygg- og anleggsbransjen: Prosess Bygg AS og Workman AS. Med nesten 140 ansatte, er det mange kollegaer og ansatte som kan få helseplager. I denne bransjen er det særlig vanlig med hodepine, nakke-, rygg- og skuldersmerter og ofte kommer dette på grunn av stive muskler og overbelastning.

Ramfjord har lenge vært "avhengig" av behandling hos kiropraktor, da han har mye problemer med vonde muskler og ledd. Han har gått til flere terapeuter på Østlandet, men det er først nå han er skikkelig fornøyd med behandlingen.

– Du merker med en gang at Truls Ottesen er genuint interessert i faget sitt. Han er en dyktig og seriøs kiropraktor som kan mye, tar seg god tid, og benytter seg av behandlingsnettverket rundt seg der det er behov for det, skryter Ramfjord.

De ansatte kommer raskere til

Med bedriftsavtale hos Fokusklinikken får Kai og sine ansatte raskere time.

Med bedriftsavtale hos Fokusklinikken får Kai og sine ansatte raskere time.

Dermed har Ramfjord bestemt at alle ansatte skal få tilgang til behandling hos Fokusklinikken, om de trenger det. Og med en slik bedriftsavtale, kommer de alltid raskt til.

– Det er ofte avgjørende at det er kort ventetid. Går mine ansatte med plager over lengre tid, kan det bli så ille at de blir sykemeldt i lengre perioder. Og sykemeldinger koster ekstremt med penger i vår bransje, med forsinkelser i byggeprosjekt og liknende, forteller Ramfjord.

Derfor er det vesentlig for ham at kollegaene får komme raskt til. Om en snekker får vondt i ryggen, men får hjelp med en gang, kan han trolig være på jobb igjen raskt etterpå. Må han vente på behandling, blir han gjerne sengeliggende og sykemeldt i flere dager. 

- Forebyggende besøk er vel så viktig

Etter flere år med behandlinger, påpeker Ramfjord en viktig ting: forebyggende besøk hos kiropraktor er vel så viktig. Dette er noe han oppfordrer de ansatte til. Det å ha fokus på muskel- og skjeletthelse, unngå overbelastning og få hjelp med svakheter før det blir en plage, kan bidra til lavere sykemelding i bedriften.

– Mannfolk er kanskje ikke så flinke til å dra til behandling før det er skikkelig ille. Og en del av våre ansatte fra Øst-Europa er ikke vant til å gå til behandling hos for eksempel kiropraktor, så de er litt skeptisk. Men jo mer snakk det er om det på arbeidsplassen, dess lavere blir terskelen for dem å oppsøke hjelp.

Som firma dekker de en del av kostnadene. Det er viktig å ta godt vare på ansatte som utsetter seg for tungt fysisk arbeid. Ramfjord poengterer at et besøk hos kiropraktoren vel så mye innebærer informasjon og veiledning innen aktive og forebyggende tiltak som pasienten selv har et ansvar å følge opp, deriblant tilpasset treningsprogram, ofte i samarbeid med klinikkens fysioterapeuter og osteopat. Ramfjord er overbevist om at denne investeringen sparer bedriften for mye penger.

Fokusklinikken tilbyr bedriftsavtale uansett bransje

Sykemeldinger kan koste bedrifter ekstremt mye. Vi i Fokusklinikken tror at rask tilgang til god og riktig hjelp kan redusere dette. Med vår bedriftsavtale kan vi tilby:

  • Behandling/vurdering innen 2 virkedager
  • Trening individuelt eller i gruppe
  • Arbeidsplassvurdering og råd om forebyggende tiltak
  • Pausegym på arbeidsplassen
  • Tettere dialog mellom behandler, pasient og arbeidsgiver
  • Foredrag om f. eks forebyggende tiltak

Visste du at?

  • Muskel-skjelettplager «plager flest og koster mest» og er diagnosegruppen som fører til høyest sykefravær (40 %) og høyest uførepensjon (30 %) (FORMI).
  • For en gjennomsnittlig bedrift koster en ukes sykefravær 13 000,-. Det betyr 2 600,- per dag (SINTEF/NHO).
  • Rask tilgang til undersøkelser og behandling for personer med akutte og subakutte ryggsmerter reduserer sykefraværet med 35 prosent (Spine, nr 11/2005).
  • Ved akutte korsryggsmerter er kiropraktisk leddbehandling mer effektivt enn vanlig medisinsk behandling (Spine, nr 10/2010).

Les mer om vårt behandlings- og treningstilbud.

Flere artikler: