Denne forsikringen gir deg rask tilgang til undersøkelse og behandling

  Karan jobber på Ikea og er glad han har behandlingsforsikring gjennom jobben. Her sammen med kiropraktor Anders Bjercke.

Karan jobber på Ikea og er glad han har behandlingsforsikring gjennom jobben. Her sammen med kiropraktor Anders Bjercke.

«Behandlingsforsikring» blir stadig mer vanlig og gir deg mange fordeler.

Hva om du blir utsatt for en idrettsskade eller får fysiske plager som musearm, ryggsmerter eller nakkeproblemer? Da er behandlingsforsikring smart. Dette er en type forsikring som slipper deg forbi lange helsekøer og gir deg rask behandling i det private helsevesenet.

Hva er behandlingsforsikring?

En behandlingsforsikring skal gi deg rask og effektiv behandling når behovet melder seg. Du vil som regel få en garantitid for hvor hurtig du kan komme til undersøkelse og behandling. Hvilken type behandling forsikringen dekker kan variere noe hos de forskjellige forsikringsselskapene. Fokusklinikken samarbeider med alle forsikringsselskap som tilbyr behandlingsforsikring.

I praksis betyr dette at vi hos Fokusklinikken alltid vil ha tilgjengelige timer for deg med trygg og god oppfølging. Dermed kan du lettere unngå langvarig sykemelding og bli kvitt plagene raskere.

– Vi er en tverrfaglig klinikk med både kiropraktorer og fysioterapeuter som kan ta imot pasienter med behandlingsforsikring. Med klinikk på både Økern og Vinderen i Oslo, håper vi å nå mange bedrifter og privatpersoner i Oslo-området, forteller Anders Bjercke, kiropraktor hos Fokusklinikken.

Mer og mer vanlig med behandlingsforsikring

Behandlingsforsikring er vanlig å ha gjennom arbeidsgiver, men kan også tegnes privat. I følge Finans Norge var det ved utgangen av 2016 over en halv million nordmenn som hadde tegnet privat behandlingsforsikring, noe som viser en markant økning de siste 10 årene.

– Vi ser at dette også gjelder våre pasienter. Flere kommer inn med en god behandlingsforsikring. Dette gjør at mange oppsøker oss for undersøkelse og eventuelt behandling i steden for å ha vondt og få sykmelding. Vi håper flere blir bevisst på mulighetene som finnes og tegner en slik forsikring, forklarer Bjercke.

Slipp å betale behandlingen selv

En stor andel bedrifter tegner behandlingsforsikring for sine ansatte for å gi dem tilgang til raskere behandling når behovet er der. Dette kan korte ned sykefraværet betraktelig, noe bedriften vil være tjent med over tid (les f. eks. om It-bedriften SuperOffice i DN). Som ansatt slipper du å betale for behandlingen.

Oppgjørskontoret hjelper forsikrinsselskap og behandlingssenter å matche riktig tilbud til bedrifter. Oppgjørskontoret tar seg av administrasjonen og oppgjørshandtering mellom partene, noe som kan spare både tid og kostnader. Stephan Schultz Engblom er daglig leder i Oppgjøskontoret og opplever at forbausende få bedrifter tilbyr behandlingsforsikring for sine ansatte. Han hadde ønsket å se at flere benyttet seg av denne type forsikringer.

– Vi ser heldigvis at det blir mer og mer vanlig. Slike forsikringer er smart å ha og gir veldig klare rammer på hvor og hvordan du kan komme deg til behandling. Det er bra at flere begynner å innse dette, forklarer Schultz Engblom.

– Bare det at pasienten slipper å betale for behandlingen selv, gjør at det er lettere for dem å komme i gang, legger han til.

Få raskere behandling hos Fokusklinikken

Om din arbeidsplass ikke tilbyr behandlingsforsikring, er dette noe du kan foreslå for arbeidsgiver, eller du kan tegne forsikringen privat. Vi i Fokusklinikken vil uansett kunne hjelpe deg.

– Oppgjørskontoret anbefaler Fokusklinikken til sine kunder. De er seriøse og har en enkel og kjapp timebestilling. Det at du kan booke time online, er en stor fordel. Med tverrfaglige klinikk på både Vinderen og Økern, gjør at mange kan benytte seg av hjelpen de tilbyr, påpeker Schultz Engblom. Det betyr minimalt av administrative oppgaver for bedriften eller pasienten etter at behandlingsforsikringen er kjøpt.

Han håper at flere vil benytte seg av denne muligheten, da det er lurt å ha behandlingsforsikring på plass når uhellet først er ute, eller belastningsskadene oppstår. Dette vil lønne seg for både pasienten og bedriften.

Ønsker du å vite mer om behandlingsforsikring? Kontakt oss så hjelper vi deg.


Vi forklarer hvordan man bruker en behahandlingsforsikring hos Fokusklinikken.

Dette er behandlingsforsikring:

  • Dekker behandlingsutgifter på privat sykehus.

  • Kommer raskere til MR/CT, kiropraktor, fysioterapeut og spesialistleger.

  • Får garantert rask behandling innen 10, 20 eller 30 dager (jo kortere garantitid, jo dyrere forsikring).

  • Arbeidstakere som trenger en operasjon kommer raskere tilbake i jobb.


Flere artikler: