Gikk til behandling for ryggen, ble kvitt migrene

Gikk til behandling av ryggen på Fokusklinikken.jpg

Stian Stene (34) trodde han måtte leve med hodepine for alltid.

- Jeg skulle løfte noen trær og fikk en vridning i ryggen. Jeg fikk karret meg til en kiropraktor, som fikk has på ryggen min etter noen behandlinger. I en bisetning nevnte jeg at jeg var stiv i nakken, forteller Stene.

34-åringen har slitt med migrene siden han var liten, uten å vite helt hvorfor. Det kommer og går, og har ført til mye sykemelding på jobb.

- Det slår inn ganske kjapt og jeg kan bli skikkelig dårlig. Da er det bare å gå og legge seg.

Ble kvitt migreneanfallene

Anders Bjercke hos Fokusklinikken tok imot Stene første gang i 2009. Etter å ha behandlet vridningen i ryggen koblet kiropraktoren fort den stive nakken med migreneproblemene. Etter åtte hyppige behandlinger, ble nakken markant bedre.

- Nakken min var visst veldig stiv. Bjercke begynte behandling etter å ha undersøkt den da jeg fortalte om migrenen. Da nakken min ble bedre, forsvant hodepinen, forklarer Stene.

- Jeg hadde aldri tenkt at jeg kunne bli kvitt migreneanfallene.

Mange sliter med hodepine

  - Fokusklinikken har alltid en hastetime til meg, sier Stian.

- Fokusklinikken har alltid en hastetime til meg, sier Stian.

Bjercke forteller at spenningshodepine og migrene er en av de vanligste plagene de behandler hos Fokusklinikken. Et problem mange tror de må leve med.  

- Hodepine kommer ofte gradvis, og noen venner seg fort til det. De tenker ikke at tilstanden kan bedres med manuell behandling, men at dette er noe som bare er sånn.

Hodepine kan ha mange årsaker, men gjenspeiler ofte livsstil: stress, for lite bevegelse, spenninger, dårlig kroppsholdning. Ofte er det en god miks.

- Ikke kamuflér smerten med piller

Hos Fokusklinikken starter behandlerne alltid med en grundig undersøkelse for å utelukke alvorlige årsaker. Ved behov kan de henvise pasienten til MR, røntgen eller legespesialist.

- Er det muskel- og skjelettplager som ligger til grunn, kan vi ofte starte behandlingen hos Fokusklinikken. Enten hos meg eller hos en av mine kollegaer. Behandlingen som tilbys kan blant annet være øvelser, triggerpunktbehandling eller justeringer/leddkorrigeringer. Vi jobber ofte på tvers av profesjonene for å kunne gi pasienten den beste behandlingen. Vi tilbyr kiropraktikk, fysioterapi, massasje og trening, individuelt eller i grupper, forteller Bjercke.

Kiropraktoren understreker at det er bedre å gå en gang for mye til undersøkelse, enn å godta smertene.

- Løsner man opp i spenninger tidlig, behøver man som regel færre behandlinger.

Må holdes ved like

Stian fikk hyppig behandling i starten. Nå er han innom Bjercke maks én gang i måneden og det tar ikke mye av arbeidstiden.

- Jeg kjenner når nakken begynner å bli stiv. Da ringer jeg Fokusklinikken og får time. Bjercke får alltid tatt meg innimellom, så jeg får komme raskt til. Det er fabelaktig, sier Stene.

Glassmesteren forteller at det varierer hvor ofte det trengs behandling, men er ikke i tvil om at han ikke kan leve uten. Så fort han sluntrer med behandling, kommer hodepinen snikende.

- Det er virkelig verdt tiden jeg bruker hos kiropraktor en gang i måneden. Det er mange år siden jeg har vært borte fra jobben på grunn av migrene, sier Stene og legger til:

- Jeg har lært meg å kjenne etter, og tar tak i problemet med en gang jeg merker at nakken stivner.

Bestill time på nett

Fokusklinikken har et enkelt bookingsystem der du raskt kan bestille time. Er du usikker på hvilken behandling du behøver, kan du lese mer om tilbudene på Fokusklinikken.

Flere artikler: