Innleggsåler/Formthotics

Innleggssåler kan hjelpe pasienter med feilbelastning av foten.

Eksempel på overpronering.

Eksempel på overpronering.

Typiske fotplager som kan bli redusert med innleggssåler er plantar fascitt, halux valgus (skjev storetå), metatarsalgi (tåballsmerter) og akillessenebetennelse.  Disse feilbelastningene kan forplante seg opp slik som vist på illustrasjonen over. Dermed kan kanskje kne eller hofteplagene egentlig komme fra en feilbelastning av foten.

Både Fokusklinikken Vinderen og Fokusklinikken Økern tilpasser såler. Vi bruker forskjellige tester når vi undersøker og tilpasser for innleggssåler. Typiske feilbelastinger skjer ved overpronasjon eller oversupinasjon av foten, men vi ser også etter andre typiske feilbelastninger av foten. Behandlerne på klinikken har gått kurs innen tilpassing av såler og sammen med kunnskapen vi har om kroppen ellers tilbyr vi et unikt tilbud. Innleggssålene er ofte et supplement til behandlingen, men vi har også kunder som kun kommer til oss for å få tilpasset såler.

Typen innleggssåle vi har er Formthotics. Det finnes et stor utvalg type såler og muligheter med denne typen innleggssåler og brukes også blant idrettsutøvere som det norske skiskytterlandslaget. 

Her finner du Fokusklinikken

Fokusklinikken holder til på Økern øst i Oslo. Vi holder åpent hver ukedag, med utvidet åpninstid enkelte dager. Se her for veibeskrivelse, kontaktinfo og åpningstider.